Symphonica in Rosso - Dolly Dots arrangementen

Symphonica in Rosso - Dolly Dots arrangementen

Symphonica in Rosso keert op 14 december 2022 terug met als hoofdartiest de Dolly Dots. Het concert, onder begeleiding van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren, vormt de grote finale van de succesvolle huidige reünietour. In een roodgekleurde Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want Symphonica in Rosso wordt hun allerlaatste show.

Ziggo Dome
Amsterdam
Lusso d'Italia bekijk details boek nu € 365.00

inclusief BTW en servicekosten

Margherita bekijk details boek nu € 264.00

inclusief BTW en servicekosten

meer over Symphonica in Rosso - Dolly Dots

“Symphonica in Rosso is het allermooiste podium om met elkaar afscheid te nemen van onze fans.”, aldus de Dolly Dots. “We hebben dan bijna 45 jaar samen achter de rug. We nemen onze band o.l.v. Sven Figee mee en Guido komt ons versterken met zijn geweldige orkest. We nodigen gasten waar we van houden. Het wordt een onvergetelijke avond. Wat een feest wordt dit!”

De Dolly Dots hebben ontegenzeggelijk een belangrijke bijdrage geleverd aan de emancipatie van de popmuziek. Zes unieke maar onderscheidende karakters, allemaal passend gestyled en met een gedurfde uitstraling, wisten met melodieuze en pakkende popsongs een nieuwe trend te zetten in de Nederlandse muziekscene. Met hun ongekende populariteit vanaf eind jaren zeventig werden Angela, Angéla, Anita, Ria, Patty en Esther voorbeelden voor vele jonge meisjes en inspireerden meidengroepen die naar voorbeeld van de Dolly Dots werden geformeerd.
De Dolly Dots scoorden vele hits binnen en buiten Europa, zoals hun debuutsingle ‘(Tell It All About) Boys’, ‘Hela-di-ladi-lo’, ‘P.S.’, ‘Do wah diddy diddy’, ‘She’s A Liar’ en hun grootste hit in Nederland: ‘Love Me Just A Little Bit More’. In Japan behaalde de groep zelfs platina met het nummer ‘Radio’. Het succes leidde tot een eigen tv-serie, een heuse speelfilm (‘Dutch Treat’) en populaire merchandise. Toen de band er in 1988 voor het eerst een punt achter zette zag de muziekwereld er mede door de Dolly Dots blijvend anders uit.

Na de succesvolle reünie in 2007 en 2008 met uitverkochte concerten in Ahoy en een tour langs concerthallen overleed Ria Brieffies in 2009 na een ziekbed. Daarmee was het klaar. Maar toen de vijf overgebleven leden in 2016 toch weer eens optraden bij de Toppers in de Arena, bleek dat hartverwarmend leuk. Het leidde tot de uitverkochte theatertournee die (met enige vertraging vanwege de coronacrisis) vorige week van start ging. Het grote avontuur wordt groots en in stijl afgesloten met Symphonica in Rosso 2022.

Symphonica in Rosso is de legendarische concertserie die garant staat voor spetterende optredens van grote artiesten, bijzondere gasten, speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en natuurlijk de kleur rood – in de aankleding van het evenement én het publiek zelf. Voorgaande edities kenden hoofdartiesten als Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Sting, Nick & Simon, Doe Maar, Anouk en Simply Red. Op Sting na werden ze allen begeleid door The European Pop Orchestra (voorheen Guido’s Orchestra).

Staytuned

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief! U bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwste concerten en evenementen.

Nu aanmelden